top of page
Zoeken

3 tips om gezonde keuzes te maken na of tijdens een dipje (tip 3 is mijn favoriet!).

Bijgewerkt op: 4 feb. 2020


Alles verliep vlot, volgens planning.


Trainingsschema check!

Gezonde voeding gekocht check!

Eten op voorhand maken tijdens drukke dagen check!

Op tijd gaan slapen check check check!!


Dan werd mijn kleuter verkouden, mijn oudste zoon had extra aandacht nodig met zijn huiswerk en mijn peuter komt ’s avonds 20 keer uit haar bed gekropen… Dit werd vervolgd met een aantal leuke tussendoortjes: een weekend vol afspraken met vriendinnen.


Gevolg: het huis was een puinhoop, een aantal trainingen geskipt, koelkast hopeloos leeg, …

En ik? Ik wil koffie, bed, wifi!


Herkenbaar?

Als het leven loopt zoals gepland, is het gemakkelijker om gezonde keuzes te maken.

Maar… soms is het chaos: jij (of een kind) wordt ziek, meer opdrachten voor het werk, meer sociale afspraken of feestjes op de planning,.. .


Dat is niet erg, dat is nu eenmaal het leven!


Deze drie tips helpen mij telkens weer opnieuw:


1) Motivatie komt pas na de start. En dat geldt voor alles wat we doen. Geen zin om te trainen of geen zin in een andere taak? Eraan beginnen is de zwaarste opdracht! Herhaal het als een mantra: motivatie komt pas na de start, motivatie komt pas na de start,…. Begin gewoon.


2) Gedaan is beter dan perfect. Voor veel vrouwen bestaan er maar twee opties: perfect of fout. Leer jezelf aan dat het niet altijd zwart of wit is, maar dat er ook een grijze ‘goed genoeg’ zone bestaat. 20 minuten trainen in plaats van een uur omdat het te druk is?

You rock!

Als je 20 min krachttraining doet en dit 2-3x per week ben je nog steeds consistent!


3) Pimp your food! Denk bij elke maaltijd: wat kan ik hieraan toevoegen om het gezonder te maken. Zondagavond pizza? Heb je nog wat tomaatjes, voorverpakte, gewassen sla? Een wortel? Toevoegen die handel! Of kan je wat fruit eten als hapje?


Als je vindt dat dit nuttige tips zijn die je dichter naar je doel kunnen brengen, like ons op facebook en deel de boodschap!Over Muscula:


• Gespecialiseerd in fitness voor vrouwen (krachttraining en uithoudingstraining).

• Pre- en postnatale fitness: fit voor, tijdens en na de zwangerschap. Extra aandacht voor het trainen van bekkenbodemspieren en buikspieroefeningen na de bevalling.

• Universitair geschoolde trainsters.

• Personal training, small group personal training en voedingsadvies.

• Fitness in Limburg: Diepenbeek dicht bij Hasselt, Bilzen en Genk.

Meer info:

Bij muscula vind je de geschikte fitness coach/personal coach (krachttraining en conditietraining) voor vrouwen in Limburg.

Onze praktijkruimte ligt in Limburg: Diepenbeek, vlak bij Hasselt, Genk, zonhoven en Bilzen.


Wij zijn gespecialiseerd in:


- Pre- en postnatale fitness. Wil je terug sporten na de zwangerschap? Dan moet je eerst zorgen dat je bekkenbodemspieren terug sterk worden. Je bekkenbodemspieren trainen zal sporten na de bevalling veilig maken.

Dus ben je van plan om zwanger te worden en wil je fit zijn tijdens de zwangerschap. Of ben je juist bevallen en wil je je buikspieren na de zwangerschap terug trainen?

Heb je vragen over welke fitness-, krachtoefeningen of conditieoefeningen je wel of niet mag doen? Wil je exact weten hoe je voor de zwangerschap, tijdens de zwangerschap en na de zwangerschap fit en sterk wil zijn? Kom dan zeker eens langs bij Muscula!

- Wij geven ook fitness aan vrouwen die last hebben van rugpijn, kniepijn, pijn aan de nek of last hebben van een hernia.

Heb je last van lage rugpijn, kniepijn of pijn aan de nek?

Dan is het zeer belangrijk dat je krachttraining doet vanuit een correcte basispositie. Als je de krachtoefeningen niet correct uitvoert kan je nog meer last krijgen van blessures. Als de krachttraining correct wordt uitgevoerd, ga je die klachten juist verminderen of zelfs helemaal uitschakelen! Wij geven aangepaste en verantwoorde oefeningen om rugklachten of andere klachten te verminderen.

- Je wordt begeleid door universitair geschoolde en ervaren personal coaches die zich bovendien constant bijscholen. De juiste begeleiding is zeer belangrijk om op een veilige en verantwoorde manier terug te sporten na de bevalling of om te sporten na een blessure.

- Veel vrouwen fitnessen nog op de foute manier om hun specifiek doel te bereiken.

Wat is jouw fitness doel?

Toename in kracht, conditie verbeteren, terug fit na de zwangerschap, fit tijdens de zwangerschap of spieropbouw na de zwangerschap, bekkenbodemspieren trainen na de bevalling, verminderen van rugpijn, kniepijn of nekpijn, terug sporten na een hernia, wil je meer spieren, vetpercentage naar beneden, afvallen zonder dieet of een beter zelfbeeld?

Zoek je professionele fitnessbegeleiding in Limburg en meer bepaald de regio Hasselt-Bilzen-Genk-Diepenbeek-Zonhoven? Twijfel niet langer en neem contact met ons op!339 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page