top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHIlde

De voeten: kleine spiertjes, grote invloed!

De kleine spieren in de kern van je voeten hebben een grote invloed op je houding.


Om blessures te voorkomen is je rompstabiliteit erg belangrijk! Maar vergeet ook niet je voeten te trainen!


Slappe voeten

Wat gebeurt er als die kleine spieren in jouw voeten zwak zijn? Er zijn vier verschillende lagen spieren die de boog van je voeten ondersteunen. Als deze zwak zijn, krijgen je voeten dus hardere klappen te verwerken als je loopt of springt! Omdat veel zaken in je lichaam met elkaar verbonden zijn, zullen zwakke voeten ook een negatieve invloed hebben op je knieën en onderrug tijdens bewegingen zoals de squat of de deadlift.


Bedenk maar eens! De sterkste structuur in de architectuur is een boog! Omdat deze het meeste gewicht kunnen dragen. Het is dus geen toeval dat we bogen hebben onder onze voeten. Zij moeten ons gewicht dragen!


Hieronder zie je hoe Fien oefeningen demonstreert waardoor de bogen onder je voet sterker worden. Dus, doe je schoenen uit, zet het filmpje aan en oefen mee.


Lukt het niet zo goed? Dan zijn de oefeningen zeker belangrijk voor jou! Heb geduld en vertrouwen in het proces, oefen elke dag (onder de douche, als je je tanden poetst, tijdens een video conference,...). Consistentie is de sleutel naar vooruitgang!


Veel succes!

151 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page